ישנה נטייה של בעלי אתרים ומקדמי אתרים לעשות הכל "לפי הספר" באתר האינטרנט שלהם או באתרי האינטרנט שהם מקדמים בגוגל. הבעייה המרכזית היא שמיטוב האתר על פי הנחיות גוגל היא בגדר המלצה ומיטוב יתר הוא בעצם להפוך את האתר למשהו שגוגל מנסה לבדוק בדיוק. לדוגמא צפיפות מילים גבוהה במיוחד, בכל הדפים או keywords ו- description הכתובים בדיוק על פי הנחיות גוגל בכל הדפים עלולים לגרום לגוגל להבין (או יותר נכון לבוט של גוגל להבין) כי מאחורי האתר עומד מקדם אתרים והוא או היא מנסים לקדם את האתר בכל מחיר – גם במחיר נוחות המשתמש או התוכן באתר.
זו בדיוק הבעייה – גוגל מעוניין להציג אתרים מן השורה הרלוונטיים ביותר לביטוי החיפוש של המחפש בגוגל, אין לגוגל כל עניין להציג אתרי אינטרנט "המתאימים להנחיות" בלבד, הנחיות גוגל הם בגדר המלצה של גוגל למה יעשה להם את האתר שלכם ליותר נוח לקריאה – אין פירוש הדבר שפעולה על פי הנחיות גוגל במדוייק תביא את האתר שלכם למקומות הראשונים בתוצאות החיפוש עבור ביטוי או מילה מסויימים. מה שצריך לעשות הוא לכתוב תוכן נכון וקריא למשתמש (למשל אחד הפרמטרים החשובים לגוגל הוא כמה זמן שוהים הגולשים באתר שלכם בממוצע) על מנת להשיג תנועה נאותה לאתר וכך לאפשר לגוגל לקדמו ללא צורך במעקב אחרי הנחיות גוגל במדוייק.
הימנעו ממיטוב במקומות בהם שינויים כאלה או אחרים גורמים לאתר האינטרנט שלכם להיות פחות נוח למשתמשים או פחות קריא. אם בכל זאת אתם רוצים למטב את האתר – עשו זאת באמצעות שינוי קוד ה-HTML להתאמה מליאה להנחיות W3C
כתוב תגובה