בשנים האחרונות מתפתח תחום הנוירו-טכנולוגיה – ממשק המחבר את מערכת העצבים של גוף האדם אל מכונות על מנת לפתור בעיות שונות כדוגמת רגליים או ידיים תחליפיות שיופעלו ישירות על ידי פיקוד מן המח ולא על ידי מערכת השרירים, או למשל מערכת ניווט לכסר גלגלים המונעת בכח המחשבה ללא צורך בתנועה גופנית ממשית וכיוב'.
אולם הממשקים הנמצאים בשלבי פיתוח כיום נבנים ומפותחים ללא התחשבות ממשית בתחום אבטחת המידע, ולמרות שזה אולי נשמע כיום כמו סרט מדע בדיוני, יבוא היום ונראה ממשק דו צידי המסוגל לקבל פיקוד מן המח האנושי ולספק משוב בתמורה, המשוב הוא בדיוק הבעיה ואם תסופק גישה לידיים הלא נכונות לאותם ממשקים – ובכן – האפשרויות הן בלתי מוגבלות.
תארו לכם, עוד מספר שנים, תעבדו מול המחשב הביתי ללא מקלדת ועכבר אלא עם ממשק נוירו-טכנולוגי ובגלל גלישה לא אחראית לאתרים עם תוכן מסוכן או הידבקות המחשב האישי בוירוס, יוכלו האקרים בדומה מאד למה שקורה היום לקרוא מידע, אולם הפעם ישירות מן המח שלכם, הסכנות הן עצומות, שלא לדבר על הבעיות שנעמוד בפניהן אם יוכלו אותם האקרים לספק מידע לא נכון ולאחסן אותו במוחכם, או אפילו יגרמו לכם לבצע פעולות פיזיות על ידי "שתילת" מחשבות יזומה. נכון – נשמע כמו סצינה מ"זכרון גורלי" או שלל סרטים אחרים אבל לפני חמישים שנים ללכת על הירח היה נשמע בדיוק אותו דבר.
מומחים בתחום טוענים כי המערכות הנוירו-טכנולוגיות המפותחות כיום הן מערכות מורכבות ביותר, וככל שהמערכות מורכבות יותר קשה יותר לזקק את הקוד כך שלא יהיו באגים, אותם באגים עלולים בעתיד להוות פרצות אבטחה באותן מערכות.
כפי שנוכחנו לדעת בעבר (או יותר נכון מטעויות העבר) אנו למדים כי תמיד יהיו אלה המעוניינים לפגוע במערכות מחשב ובאנשים המפעילים אותם, אם לצרכי השגת יתרון מסחרי, ריגול תעשייתי,פרסום(!), התנגדות פוליטית או אפילו חס וחלילה פיגוע אלקטרוני, אולי קהילת אבטחת המידע תתעורר בקרוב ותשים את הדגש על אבטחת המידע במערכות נוירו-טכנולוגיות אולם נכון לעכשיו נראה כאילו מוצרי כאלה יהיו הדרל הטובה ביותר להשגת כח – ממש כמו שהייתה הטלויזיה בשנות ה-60.
כתוב תגובה