הרשת החברתית תשנה את הגדרות הפרטיות של משתמשיה שהיו עד כה מסורבלות ומפוזרות על גבי כמה דפים (שישה ליתר דיוק) ו-40 הגדרות שונות. השינוי הגיע, על םי מקורות בפייסבוק, עקב התעלמות מוחלטת של משתמשים מהגדרות הפרטיות או האבטחה של האתר בשל הסרבול שבהגדרתן, עובדה שפייסבוק אינה מוכנה לקבל על 200 מליון משתמשיה. כתוצאה מכך ממשק הבקרה החדש של פייסבוק יהיה יותר פשוט ומובן על מנת להציע למשתמשיו ממשק לשליטה בדיוק על מה ולמי הם שולחים הודעות או חולקים מידע.
משתמשים יכירו את הממשק החדש על ידי "כלי מעבר" שיאפשרו להם לשלוט במידע אותו הם חולקים עם אחרים – מידע ציבורי, לחברים בלבד, וממודר לחברה או רשתות בית ספר. אחד השינויים הגדולים הוא ביטול הרשתות האיזוריות בהן משתמשים יכלו לקבוע את מיקומם הגיאוגרפי.
רק מחצית מן המשתמשים הצטרפו לרשתות אלה על פי פייסבוק.השינוי היה צפוי כבר זמן מה למרות שבקרת האבטחה על פי מיקום גיאוגרפי כבר הוצאה מכלל שימוש כבר זמן מה. בקרת האבטחה של פייסבוק על פי מיקום גיאוגרפי הייתה הבסיס לחלוקת מידע עם חברים מאיזורים דומים ובכך להרחיב את אפשרויות האבטחה של היישום.
משתמשים יכלו לחלוק מידע בצורה מבוקרת לחברי הרשת הגיאוגרפית שלהם, אולם אף פעם לא היה ברור אילו משתמשים שייכים לאיזו רשת גיאוגרפית בשל העובדה שכל אחד יכול היה להרשם לכל רשת, בנוסף הפרדת הרשתות הייתה לא ברורה, חלקן היו על פי ארצות , חלקן על פי איזורים וחלקן לפי ערים.
לדוגמא בעיר ניו יורק היו חמש רשתות אחת לכל איזור ובכל זאת רב המשתמשים פשוט בחרו בעיר ניו יורק כולה כרשת הגיאוגרפית שלהם.
בפייסבוק טוענים כי השינוי הצפוי לא ישפיע על הפרסום ממוקד האיזור שהם מציעים שם יעשה שימוש מעתה בכתובת ה-IP של המשתמש על מנת לקבוע את מיקומו הגיאוגרפי.
רשתות החברות ובתי הספר לעומת זרת תשארנה כמות שהן.
כתוב תגובה