כמעט כל משתמש באינטרנט (או לפחות כל בעל אתר אינטרנט נחשף למושג קידום אתרים בשלב זה או אחר בחיי האתר. הטקטיקה ידועה מראש (אם כי התוצאה אינה תמיד ידועה) בונים אתרי אינטרנט ומקדמים אותו במילים או צירופי מילים נחשקים, וכך משתמשי האינטרנט מגיעים אל האתר ומבצעים רכישה או מתקשרים לברר פרטים נוספים בטלפון. בימים אלה אנו עדים לתופעה ההולכת ומחמירה בתחום קידום האתרים, שלכל משתמש אינטרנט חשוב מאד לדעת על קיומה – קידום אתרים המכילים תוכן פוגעני למקומות ראשונים במנועי החיפוש.
התהליך די דומה לקידום אתרים של אתר ריל, אולם במקום לקדם מושגים אמיתיים שישנו קושי מסוים להתחרות מולם, מתמקדים אותם האקרים בשיבושי לשון כדי לגרום למנועי החיפוש להציג את האתרים שלהם במקומות הראשונים בביטויי חיפוש מסויימים, כך לדוגמא חיפוש goggle או ואלה או כל מילה אחרת עלול להביא את המשתמש לדף אינטרנט הדומה להפליא לדף האתר המקורי אליו התכוון להגיע בכל מקרה, ושם בדרך כלל"תקפיץ" לו תוכנת הדפדפן חלון עם אזהרה כי המחשב שלו\ה נגוע בתוכנה פוגענית וכי יוכל להסיר אותה אם ירכוב (בקליק אחד כמובן) תוכנת אנטי וירוס (מזוייפת) אם המשתמש מבצע רכישה, אזי פרטי כרטיס האשראי שלו\ה נמצאים מאותו רגע בסיכון גבוה לגניבה. שיטה נוספת היא להשתמש בפרצות במערכות ההפעלה או בדפדפנים על מנת להתקין במחשב המשתמש תוכנת סוס טרויאני על מנת לשלוט ולדלות מידע ממנו ללא ידיעתו, כך יוכל אותו האקר לדלות סיסמאות גישה לרשתות חברתיות\בנקים\חשבונות דוא"ל ועוד ללא ידיעת המשתמש.
מה עושים?
דרך אחת היא לשים טוב לב על איזה קישור לוחצים בתוצאות החיפוש בגוגל (ישנה כתובת האתר מתחת לתיאור) אולם קל מאד לאותם האקרים להערים על משתמש על ידי קניית שמות מתחם וביצוע הפניות מאותם שמות מתחם (דומיינים) לאתר הנגוע כך לא יוכל המשתמש לראות לאיזה אתר בדיוק הוא פונה על ידי לחיצה על הקישור.
שיטה נוספת ובטוחה יותר היא להשתמש ביישום כמו Secure Browsing הבודקת את תוצאות החיפוש במנועי החיפוש ומספקת משוב בצורה ויזואלית (ירוק, אדום או צהוב) לגבי תוצאות החיפוש, ואף מונעת (על ידי שינוי תצורה) גישה לקישורים נגועים.
אז כדאי מאד לשים לב על איזו תוצאת חיפוש מקליקים שימו לב!
כתוב תגובה